download (19)

Onderweg

Posted on

Zoals de meesten die mij kennen weten heb ik iets met onderweg zijn. Er is een hunkering diep in mezelf waaruit een verlangen ontspruit naar een nomadisch bestaan. Een diep verlangen om me te wortelen in het onderweg zijn. Om zo van plek tot plek te reizen doorheen de natuur. Mezelf daarbij wortelend in mijn eigen essentie die is gelegen in het huis van mijn lichaam. Waarover ik vorig jaar ook een stuk schreef. http://www.onderweg.one/2016/06/13/thuis/ Het verlangen om onderweg te zijn is heel erg aanwezig nu. Waarna er waarschijnlijk wel weer een moment komt dat ik me opnieuw zal wortelen op een vaste plek. Ik speelde al langer met de droom om van het onderweg zijn en mensen dichter bij zichzelf te brengen mijn job te maken. In de reizen die ik nu organiseer groeit de vrucht van die droom. Daarom heb ik beslist om voor onbepaalde tijd van het onderweg zijn mijn levenspad te maken. Daarmee geef ik gehoor aan een oeroud verlangen dat momenteel weerklinkt uit het diepste van mijn ziel. Een herinnering diep in mezelf die me herinnert aan een nomadisch bestaan.

Vandaag was ik aan het wandelen in de natuur toen ik op een bepaald moment dacht aan het feit dat ik binnenkort weer voor onbepaalde tijd onderweg zal zijn. Ik sloot op dat moment mijn ogen waarna ik het verlangen van dit gegeven in mijn hele lijf voelde stromen. Het beeld van ganzen die in mij altijd het verlangen van onderweg zijn wakker maken kwam daarbij voor mijn ogen. Deze prachtige vogels herinneren me telkens opnieuw aan het verlangen van mijn ziel om op weg te gaan. Op dat moment gebeurde er iets magisch. In de verte op een plek die ik op dat moment niet kon zien hoorde ik het gesnater van een gans. Ik kreeg kippenvel op dat moment. Het voelde alsof die gans die ik hoorde snateren mijn gedachte bevestigde. Alsof het universum het pad dat ik ga bewandelen bevestigde. Dat het de juiste tijd is om mijn dromen te verwezenlijken. Om via de reizen die ik zal organiseren ook mensen de mogelijkheid te bieden om hun droom te verwezenlijken. Het is een weg die ik insla die heel spannend is. Er gebeuren zoveel zaken die ik met mijn rationele verstand niet kan verklaren. Er is echter een dieper weten dat me aanmaant om stappen te zetten. Ik heb het gevoel dat als ik niet bereid ben om te sterven voor mijn dromen ik niet werkelijk geleefd heb. Dat is waar ik nog meer wil voor leven. Via schrijven, reizen en andere activiteiten wil ik mensen dichter bij zichzelf en hun dromen brengen. We verdienen het allemaal om onze dromen te leven. Hoe beangstigend dat soms ook mag zijn om nieuwe en onbekende paden in te slaan. De magie van het leven is echter in het onbekende gelegen.

Intussen heb ik zoals jullie misschien al hebben gezien enkele reizen uitgewerkt. Je kan ze terugvinden via de website van onderweg. De reis van Tui naar Santiago in juni is intussen volzet. Voor het weekend in de Voerstreek is er nog 1 plek vrij. Er is ook een bijkomende groepsreis uitgewerkt begin juli van Santander naar Ribadesella. Daarnaast heb ik vandaag ook een nieuw aanbod uitgeschreven voor 5 trajecten op de camino de Santiago voor persoonlijke wandelcoaching. Dit in de periode tussen 15 juli en 9 september. In die trajecten is het concept om met zijn tweeën samen onderweg te zijn. Je kan alle info lezen via volgende link. http://www.onderweg.one/event/camino-del-norte-wandelcoaching/ Alle reizen kan je vinden via de pagina en via de website http://www.onderweg.one/events/  Tot onderweg ergens.

Warme groet,

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *