Een lach vertelt een universeel verhaal van plezier

Posted on

Een lach vertelt een universeel verhaal van plezier

Gisteren organiseerde ik samen met enkele vrienden een namiddag in het bos voor enkele jongeren die in een opvangcentrum verblijven. Jongeren die afkomstig zijn uit het Midden Oosten en die hun land met hun familie hebben verlaten omwille van oorlog en geweld. Ook al zijn ze hier nu veilig hun toekomst blijft vaak heel erg onzeker. Vaak verhuizen ze van opvangcentrum naar opvangcentrum. Het is dan ook fijn om samen met die jongeren even de natuur in te trekken om te spelen. Om de jongeren daar volledig te zijn openbloeien. Om de lach op het gezicht van een kind te zien dat een universeel verhaal van vreugde vertelt. Dat is het mooiste dat er is. Een levend bewijs dat het niet uitmaakt wie we zijn of van waar we komen. Een lach vertelt immers een verhaal dat we allemaal kennen. Een verhaal waarin woorden overbodig zijn en we allen dezelfde taal spreken. Het is zo verrijkend om mensen van verschillende culturen samen te brengen. We kunnen immers veel leren van elkaar. Het is in de ontmoeting dat we kunnen ervaren dat hoe verschillend we ook zijn aan de oppervlakte dat we tegelijk diep in onszelf gelijk zijn. Dat we allemaal kinderen zijn van dezelfde wereld van waar we ook komen. Ieder kind van waar het ook komt dient de mogelijkheid te krijgen om naar de beste versie van zichzelf te groeien. Om zo te evolueren naar een wereld die grenzen die door mensen werden geschapen te overstijgen. Grenzen zijn immers niet meer dan kaders die we zelf hebben ontworpen. Wanneer we ins ons hart kijken dan kunnen we enkel vaststellen dat deze grenzen niet bestaan.

Bedankt Trees, Marleen, Omar, Maggy, Lars, Dema en alle kinderen om erbij te zijn die dag

dema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *