De natuur als heilige plek

Posted on

De natuur als heilige plek

De natuur is een plek waar mensen tot rust kunnen komen. Onlangs tijdens een wandeling in het bos zag ik een kinderschoentje dat daar was achtergelaten. Het beeld van dat achtergelaten schoentje werkte in op mij toen ik het zag. Het deed me denken aan het belang van het in stand houden van bossen en plekken waar de natuur ten volle kan worden beleefd. Stukjes natuur die we hoeden voor de huidige generatie en alle generaties die komen. Als je kijkt naar Vlaanderen zijn er nog weinig stukken waar je werkelijk in de natuur kan zijn. De voorbije eeuwen zijn meer en meer bossen verdwenen. Het is in het belang van onszelf en alle toekomstige generaties dat we dergelijke plekken blijven behoeden en creëren. Zodat mensen deze plekken kunnen blijven opzoeken in de toekomst. Het is namelijk op dergelijke plekken dat mensen via de natuur hun eigen natuur kunnen ervaren. Het is een ideale habitat voor kinderen om te spelen, om te wandelen, om gewoon tot rust te komen, om te genieten van de geluiden van de natuur, … . De natuur is een heilige plek die niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt. Vaak is het pas als iets wegvalt dat we weten wat we missen. Daarom is het belangrijk om de kracht van iets ten volle beseffen als het er is. Dat is het verhaal dat ik las in die achtergelaten kinderschoen in het bos. Het draagt in zich een uitnodiging om de natuur te eren nu en in de toekomst. De natuur zien als een heilige plek die onlosmakelijk deel uitmaakt van onze eigen natuur. Een plek die we dienen te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *