Herinnering aan mijn vader

Posted on

Herinnering aan mijn vader

Het is intussen bijna 8 jaar geleden dat je besloot om afscheid te nemen van deze wereld. Woorden van afscheid waarvan je weet dat ze ooit komen rolden toen over onze rouwende lippen in een seizoen dat te vroeg leek gekomen. Met de herfstwind werden deze woorden de wereld ingeblazen. Woorden die nu nog steeds weerklinken in de eeuwigheid. Als echo’s uit een ver verleden die een tijdloze boodschap uitdragen.

Net zoals toen jij me als kleine jongen voor het eerst moest loslaten om alleen te kunnen paardrijden heb ik jou moeten loslaten toen je ervoor koos de eeuwige velden in te gaan. Hopelijk heb je daar de rust gevonden. Nu ben je al een tijdje niet langer in deze fysieke wereld maar in ons hart waar geen tijd en ruimte bestaat leef je voor altijd.

Via jou kwam ik ook in contact met het paard. Dat prachtige wezen waar ik me nog steeds enorm tot aangetrokken voel. Je was geen man van veel woorden. Net zoals paarden vertelde je jouw verhaal op jouw unieke manier. Wanneer ik op vandaag diep in het oog van een paard kijk aanschouw ik de herinnering aan jou. Wanneer ik een paard zie galopperen dan zie ik jouw bewegen. Een paard is voor mij een levend gedicht en een levende herinnering aan de levenskracht in alles en aan jou. Dank voor wie je was en ook ook me te laten kennismaken met deze prachtige wezens.

Vandaag was ik op de boekenbeurs en het idee kwam om wanneer ik volgend jaar mijn eerste boek uitgeef dit mede aan jou op te dragen. Als dank omdat je er mede voor hebt gezorgd dat ik de man ben die ik op vandaag ben.

Het ga je goed vader!

Warme groet,

Je zoon Jan

fb_img_1478018092013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *