Onderweg – lezing en wandelcoaching

Posted on

Onderweg

De mooiste reis die ik in mijn leven heb gemaakt is zonder meer de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella enkele jaren terug. Wat ergens ook een transitiefase was in mijn leven waarbij ik daarna een nieuwe fase van mijn leven ben binnengewandeld. Het was een tocht vol prachtige ervaringen en ontmoetingen. Een magische tocht waarvan de voetsporen voor eeuwig in mijn hart staan. De echo’s van mijn voetstappen tijdens het onderweg zijn weerklinken sindsdien in de eeuwigheid van mijn hart waar tijd en ruimte niet bestaan. Het is een tocht waarvan ik als tiener nooit had gedacht dat ik die zou doen. En toch ging ik enkele jaren terug op pad. Met mijn verstand kon ik niet bevatten waarom. Ik voelde enkel in iedere cel van mijn lichaam dat ik op weg diende te gaan. Ik kon er gewoonweg niet aan weerstaan. 40 dagen was ik daarna onderweg. Voor even liet ik alles achter en stap voor stap wandelde ik weg van mijn vertrouwde omgeving. Waarbij ik gaandeweg meer en meer thuis kwam in het moment. Ik wandelde honderden kilometers en hoe verder ik wandelde hoe meer ik loskwam van tijd en ruimte. Gaandeweg werd het wandelen een manier van zijn. Het onderweg zijn werd een natuurlijke manier van zijn waarbij ik meer dan ooit genoot van het moment. Ik heb tijdens die tocht geleerd om meer dan ooit tevoren stil te worden en te genieten van het moment. Om stap voor stap in vertrouwen mijn eigen weg te gaan. Op mijn eigen tempo gaan naar waar de rivier van het leven me brengt. Door onderweg ook tijd te nemen om stil te worden kwam ik gaandeweg ook meer en meer thuis bij mezelf. Ik besefte dat om echt thuis te komen ik ten volle contact met mezelf diende te maken. Waarlijk thuiskomen is immers thuiskomen bij jezelf in de tempel van je eigen lichaam. De uiterlijke reis ging over ontelbare paden die als de meanders van rivieren door het landschap slingerden. De innerlijke reis ging door poort van het hart. De sleutel om die poort te openen heb ik onderweg gevonden. De stilte.

 

Lezing en wandelcoaching

Het is een tocht die ik iedereen zou kunnen aanraden. Heb je interesse om een lezing of een voordracht te geven over deze tocht dan kan je contact met me opnemen. Voor een school, een jeugdbeweging, een organisatie, … . Graag vertel ik dan meer over mijn ervaringen van de tocht met foto’s en kan je ook vragen stellen. Heb je interesse stuur gerust een mailtje naar jan.moeyaert@onderweg.one of bellen kan ook op 0494850240. Tijdens die tocht is ook het idee ontstaan om iets met wandelen en coaching te doen. In het najaar start ik ook met wandelcoaching. Dit voor zowel jongeren als volwassenen. Waarbij we samen met zijn tweeën voor even op weg gaan en de natuur intrekken of naar zee gaan. Waarbij er een veilige en vertrouwde ruimte is om te delen wat er zich aandient in het moment. Rond een bepaald thema of een bepaalde vraag. Gelijk wat dit is. Dit in combinatie met natuurbeleving. Een wandelsessie duurt ongeveer 1,5 uur. Ik ben in eerste instantie op zoek naar een 5-tal mensen die hier eens gratis van willen proeven. Contact opnemen kan telefonisch of via mail.

download-2

One thought on “Onderweg – lezing en wandelcoaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *