Vrijgezel zijn draagt in zich het potentieel voor persoonlijke groei

Posted on

Vrijgezel zijn draagt in zich het potentieel waar je de tijd kan nemen om dicht bij jezelf te komen. Wat soms ook uitdagend kan zijn. Het kan echter belangrijk zijn om duidelijk te maken wat belangrijk is en welke richting je uit wil in het leven. Om van daaruit het leven tegemoet te treden en in relatie te gaan. Wanneer je deze tijd voor jezelf neemt en een pad kiest dat goed voelt voor jezelf zal de liefde zichzelf daarna een weg naar je vinden. Heel vaak hebben we echter de neiging als mens om niet met onszelf aan de slag te gaan. Door niet alleen te willen zijn, door in een relatie te blijven of door van de ene relatie in de andere te stappen. Een relatie is dan vaak een spiegel van de thema’s waarmee je aan de slag dient te gaan. Waarin je partner spiegelt wat je niet wil of kan zien. Angsten en pijnen die worden geprojecteerd enz … Thema’s die zich blijven spiegelen tot de bereidheid komt om er naar te kijken. Alleen of samen. Een tijd van synthese af en toe is belangrijk. Een tijd om naar binnen te gaan en te voelen wat is. Om dan daarna opnieuw verder te kunnen gaan. Soms zijn er ook periodes nodig in het leven waar je alleen met dingen aan de slag gaat. Om een relatie te verlaten en je eigen weg te gaan. Om dan daarna opnieuw in een relatie te kunnen stappen. Want uiteindelijk is en blijft een liefdesrelatie een van de mooiste dingen die er is. Waarin je ook samen kan groeien. Soms voor korte of voor langere tijd. Want soms heeft een relatie op een bepaald moment zijn doel gehad. De basis van waaruit te vertrekken is echter een goeie relatie met jezelf. Door duidelijk te maken welke richting je uit wil. Van daaruit komt de juiste partner op het juiste moment.

a02c77f517f5ec88c6161aad8ab0dcea

One thought on “Vrijgezel zijn draagt in zich het potentieel voor persoonlijke groei

  1. Jouw blogbericht doet me nadenken… en voelen.
    … Wie je bent… wie je samen bent… waar je heen wil… waar je samen heen kan… waarvan je droomt…. de dromen die je alleen of die je samen kan realiseren… die je elkaar kan helpen realiseren… nu of ooit…
    Net dàt ogenblik waarop je elkaar ontmoet… of weer een beetje meer loslaat in dit leven…
    Ik vind het prachtig (en herkenbaar) hoe jij in alles wat je meemaakt, steeds weer kansen ziet, creëert, denkt. Dat is niet altijd gemakkelijk maar wel heel verrijkend, hé?
    Heel veel geluk verder op jouw (liefdes)pad, Jan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *