Thuiskomen bij jezelf

Posted on

20160613_113505

Thuiskomen bij jezelf

De lokroep van het onbekende maant me aan om op opnieuw op weg te gaan. Ik ben klaar voor een nieuw avontuur. Nu zit ik op de trein richting Bouillon waar ik straks de bossen in trek voor een wandeltocht richting Orval. Daar zal ik de laatste hand leggen aan het script van het boek dat ik aan het schrijven ben. Onderweg naar het station van Brugge daarnet passeerde ik een gebouw met daarop een opschrift met volgende vraag; “Als je weggaat, kom je dan weer terug?” Ik nam de vraag aandachtig in me op tijdens het verder stappen. Ga ik weg? Kom ik terug? Het antwoord borrelde daarna tijdens het verder stappen in me op. Ik voelde het contact van mijn voeten met de aarde nog intenser dan even tevoren. Het antwoord is zo puur en zo eenvoudig. Ik ga niet weg en ik kom ook niet terug. Bij iedere stap die ik neem ben ik immers thuis. Ik kan niet weggaan of terugkomen. Ik ben gewoon op weg. Ik kan enkel telkens opnieuw aanwezig zijn waar ik op elk moment ben. Thuiskomen doe je immers niet ergens buiten jezelf. Werkelijk thuiskomen is thuiskomen bij jezelf. 

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *