Open brief voor de liefde + ontmoetingsmoment vluchtelingen

Posted on

Dag lieve mensen,

Gisteren heb ik een open brief geschreven nalv de gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan in Brussel. Ik had het gevoel dat ik deze briefde diende te schrijven omdat het zo belangrijk is om zeker in deze tijden vanuit liefde te blijven handelen. Ik heb heel veel positieve reacties gekregen op de brief waarvoor dank. Het geeft me de moed om hiermee verder te gaan. Nalv van de gebeurtenissen van gisteren heb ik ook beslist om de reis naar Galicië in juni te annuleren en me te focussen op andere zaken. Er was heel wat interesse op de reisbeurs voor deze reis. De periode was echter voor velen te vroeg alsook het vele wandelen schrikte sommigen af. Velen hadden ook al hun vakantie voor dit jaar geregeld. Hierdoor waren er nog geen concrete inschrijvingen en juni is nu ook heel kort bij. Ik had eerst nog het idee om de reis in te korten maar na gisteren heb ik beslist om de reis te annuleren en mijn prioriteiten te verleggen. De reis naar Bretagne en de wandeling in Brugge in september kan je wel nog voor inschrijven. Ik wil me echter de komende maanden nu volledig toe leggen op het schrijven van teksten via mijn blog alsook op het verder uitschrijven van een boek waar ik al langere tijd mee bezig ben.

Daarnaast had ik al langer plannen om iets te gaan doen met integratie van vluchtelingen. Na de gebeurtenissen van gisteren is de nood aan dialoog alleen maar groter geworden. Ik wil me dan ook hiervoor engageren om hierin initiatieven te nemen. In dit bericht wil ik ook daarom ook graag een project in de kijker plaatsen waarmee ik bezig ben rond integratie van vluchtelingen. Ik ben bezig met de organisatie van een ontmoetingsmoment met vluchtelingen uit het kamp in Sijsele. Het is zo dat ik iedere maandag vrijwilligerswerk doe hier in het vluchtelingenkamp in Sijsele. Daar kom ik stelselmatig in contact met mensen uit Afghanistan, Irak, Syrië, … . Mensen die nu leven in een dorp binnen een dorp waar ze vaak vreemden blijven voor mensen die buiten het kamp leven. Via een ontmoetingsmoment wil ik mensen van in het kamp samenbrengen met mensen van buiten het kamp. Dit om de angst en onwetendheid die er hangt rond deze mensen te helpen doorbreken. Zodat deze mensen ook mensen van hier kunnen leren kennen. Om zo waarden en normen met elkaar te kunnen uitwisselen. Want uiteindelijk kunnen we van elkaar iets leren. Het is een mogelijkheid om mensen van binnen en buiten het kamp hun verhalen samen te brengen. Als we deze mensen willen laten kennismaken met onze waarden en normen dan dienen we de dialoog aan te gaan. Dit project ligt in het verlengde van de open brief die ik schreef. Dialoog is hetgeen waar we nu massaal nood aan hebben. Tijdens deze ontmoetingsdag/middag zal er dan ook de mogelijkheid zijn om samen in gesprek te gaan en vragen te stellen aan elkaar. Indien je wil deelnemen aan deze ontmoetingsdag/middag stuur me dan een mailtje via jan.moeyaert@onderweg.one of bel me op 0494/850240. Deze ontmoetingsdag zal doorgaan bij mij thuis in Sijsele en is gratis. Deze middag kan eventueel ook gecombineerd worden met een korte wandeling naargelang van de wensen op dat moment. De bedoeling is om met maximum negen mensen incluis mezelf af te spreken waarvan max 4 mensen van buiten het kamp. Wil je erbij zijn laat dan snel iets weten. Of als je mensen kent die hier voor open staan laat gerust weten. Daarna spreken we samen een datum af om samen te komen.

Heb je zin om mee te helpen bouwen aan dit project of heb je zelf bepaalde ideeën? Neem dan contact met me op. Samen kunnen we immers veel meer dan alleen. Ik heb voor mezelf de beslissing genomen om zelf te doen wat ik kan doen hoe klein dit ook is. Als er mensen zijn die mee willen helpen laat het zeker weten.

Je kan me bereiken via mail op jan.moeyaert@onderweg.one of via telefoon op 0494/850240. Indien je andere vragen hebt laat ook gerust weten.

Warme groet,

Jan

de open brief kan je ook lezen via volgende link:

Open brief voor de liefde

of via de facebookpagina via:

One thought on “Open brief voor de liefde + ontmoetingsmoment vluchtelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *